Blog posts

Μάσκες Προσώπου | Ποιες να επιλέξετε!

Μάσκες Προσώπου | Ποιες να επιλέξετε!

beauty

Το φθινόπωρο κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του και μαζί του και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας για θρέψη, ζωντάνια και ανανέωση, μετά την κουραστική για το δέρμα μας καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό το διάστημα είναι περισσότερο από αναγκαίο να δώσετε προσοχή στις ελλείψεις του δέρματος σας και να το φροντίσετε ανάλογα, εντάσσοντας διάφορες μάσκες προσώπου στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας!

Πολύ συχνά αναρωτιέστε ποια μάσκα να διαλέξετε, ποια εταιρία να προτιμήσετε και ποιες ανάγκες να προλάβετε! Σε αυτό το άρθρο θα σας λύσω αυτές τις απορίες.
Το σημαντικότερο κριτήριο για να διαλέξετε τη σωστή μάσκα προσώπου είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας τη δεδομένη στιγμή… Πρέπει να μάθετε να ακούτε το δέρμα σας… Συνήθως η ανάγκη της ενυδάτωσης και της λάμψης έρχονται πρώτες, όταν έχει περάσει το καλοκαίρι και ο καιρός αλλάζει. Σε πολλές περιπτώσεις ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν αφυδάτωση ακόμα και στα λιπαρά δέρματα, γι’ αυτό οι μάσκες που θα επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα είναι πολύ σημαντικές!

Συνήθως τέτοιες μάσκες είναι οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου, οι λεγόμενες sheet masks. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν πλέον στις συλλογές τους αξιόλογες sheet masks με τις κορεάτικες να υπερτερούν λόγω τεχνογνωσίας και ποικιλίας. Αυτές οι μάσκες αναπληρώνουν άμεσα τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας, καθώς είναι ποτισμένες με πλούσιο υλικό και πολλά καλά στοιχεία που ενυδατώνουν και ζωντανεύουν αμέσως το δέρμα. Η εταιρία KORIKA είναι μία από τις αγαπημένες μου, καθώς έχει μια μεγάλη γκάμα για να επιλέξετε τις μάσκες που σας ταιριάζουν περισσότερο.

notino

 

 

 

Οι μάσκες “λάσπης”, οι λεγόμενες mud masks συνήθως στοχεύουν στο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και την απολέπιση της. Οι πιο πολλές καθαρίζουν αρκετά καλά και διατηρούν το δέρμα φυσικά λαμπερό! Οι διάσημες μάσκες της εταιρίας Glam Glow έχουν αγαπηθεί από χιλιάδες γυναίκες, ανάμεσα τους κι εγώ! Τα αποτελέσματα είναι ορατά και άμεσα και η συχνή χρήση των προϊόντων τα ενισχύει συνεχώς!

notino

 

 

 

 

 

 

Κάποιες άλλες μάσκες που μπορεί να συναντήσετε είναι αυτές σε μορφή τζελ ή κρέμας που συνήθως απευθύνονται στις ανάγκες του προσώπου για τόνωση και σύσφιξη, ανάπλαση και μείωση των πόρων.

Οι μάσκες σας σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να λειτουργήσουν και συνδυαστικά, αρκεί να τις τοποθετείτε με τη σωστή σειρά! Ωστόσο μην ξεχνάτε να κάνετε συστηματική χρήση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα τους!
Στη Notino θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στις μάσκες προσώπου, από όλα τα αγαπημένα σας brands! Μη φοβάστε να πειραματιστείτε με τις μάσκες που επιλέγετε! Δοκιμάστε διάφορες μέχρι να καταλήξετε σε αυτές που σας ικανοποιούν!

 

Πάντα να φροντίζετε το δέρμα σας! Σας αφήνω για να κάνω μια πρωινή μάσκα λάμψης!

xxx, Sophie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.