Blog posts

Πως μπορείς να κάνεις τη θερμότητα φίλη σου! (tips & tricks)

Πως μπορείς να κάνεις τη θερμότητα φίλη σου! (tips & tricks)

beauty
Καθώς ο καιρός ψυχραίνει φλερτάρεις όλο και πιο πολύ με τη λύση της θερμότητας στα μαλλιά σου είτε πρόκειται απλώς για ένα στέγνωμα, είτε για ένα ολοκληρωμένο styling.
Η θερμότητα σε όποια μορφή κι αν είναι (πιστολάκι, ψαλίδι για μπούκλες, ισιωτική πρέσα) γνωρίζουμε καλά πως καταστρέφει την τρίχα. Το να αποφύγεις κάθε επιβλαβή συνέπεια της θερμότητας είναι λίγο ουτοπικό, αλλά το να ξέρεις πως να τη χρησιμοποιήσεις βοηθάει πολύ στη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών σου.

Η σωστή φροντίδα τους ξεκινάει πολύ πριν φτάσεις στη θερμότητα και είναι πολύ σημαντική γενικά, αλλά και ειδικά για αυτό που θα ακολουθήσει. Μία ενυδατική και πλούσια μάσκα μετά το σαμπουάν είναι βασική στην περιποίηση των μαλλιών σου. Είτε έχεις υγιή μαλλιά, είτε πιο ταλαιπωρημένα η μάσκα είναι τροφή για την τρίχα σου και δε θα πρέπει να την παραλείπεις.

Εξίσου σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο λάδι στις άκρες σου και παρ’ όλο που αυτό είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνει και μετά το styling, εγώ προτιμώ να το κάνω στα νωπά μαλλιά μου. Εκτός από το λάδι και η σιλικόνη είναι μία πολύ καλή επιλογή για αυτήν τη φάση της διαδικασίας.

Επίσης λίγο πριν ξεκινήσεις πρέπει να θωρακίσεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας ένα προϊόν θερμοπροστασίας.

Για να κάνεις κάποιο χτένισμα στα μαλλιά σου πρέπει πρώτα να τα στεγνώσεις. Ποτέ μην ξεκινήσεις να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι για μπούκλες ή σίδερο ισιώματος ή ακόμα και αν κάνεις ίσιωμα με πιστολάκι, χωρίς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου τουλάχιστον κατά 80%. Τα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα όταν είναι υγρά, χωρίς καθόλου ελαστικότητα με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ο σωστός τρόπος για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου είναι να σκύψεις το κεφάλι, γυρίζοντας τα ανάποδα. Αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι να στεγνώσουν καλά οι ρίζες σου και να κλείσουν οι πόροι. Οι άκρες ούτως ή άλλως στεγνώνουν πιο γρήγορα και εύκολα και δεν υπάρχει λόγος να τις ταλαιπωρήσεις με τη θερμότητα.Με το ανάποδο στέγνωμα καταφέρνεις επίσης να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου. Κρατώντας το πιστολάκι σε τέτοια απόσταση ώστε να μην καίγεται το κεφάλι σου, κάνε ελαφρύ μασάζ με το ένα σου χέρι καθώς στεγνώνεις τις ρίζες σου.
Αν έχεις σπαστά μαλλιά ή μπούκλες και θέλεις απλώς να τονώσεις τη φυσική τους μορφή, μπορείς να βάλεις λίγο mousse για styling στις άκρες και ως τη μέση των μαλλιών σου (πάντα ανάποδα το κεφάλι) και με το ένα σου χέρι να κλείνεις τούφα τούφα στην παλάμη σου ζεσταίνοντας την με το πιστολάκι για να φορμαριστούν. Εάν χρησιμοποιείς φυσούνα αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Αφού έχεις τελειώσει με το στέγνωμα και θέλεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου τότε:
α) αν έχεις φυσικά ίσια μαλλιά μπορείς να ξεκινήσεις κατευθείαν με το σίδερο ισιώματος. Τούφα τούφα και χωρίς να επιμένεις καθόλου περνάς όλα τα μαλλιά σου από τη ρίζα ως την άκρη. Ο λόγος που πολλές κοπέλες χρησιμοποιούν σίδερο ισιώματος, ενώ έχουν ήδη ίσια μαλλιά είναι για να τα κάνει πιο λεία και εντελώς ίσια…
β) αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά ή μπούκλες καλό είναι να τα ισιώσεις πρώτα με πιστολάκι και μετά να χρησιμοποιήσεις σίδερο ισιώματος ή να τελειώσεις το ίσιωμα μόνο με το πιστολάκι. Η πρώτη περίπτωση είναι πιο απλή για τις κοπέλες που δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά με το ίσιωμα, ενώ η δεύτερη απευθύνεται σε αυτές που τους είναι πιο εύκολο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σου πω ότι πολύ σημαντικό ρόλο για την προστασία των μαλλιών σου παίζουν και οι βούρτσες που θα χρησιμοποιήσεις στο πιστολάκι. Αν δεν έχεις αρκετή εμπειρία καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσεις ξύλινες βούρτσες με φυσική τρίχα. Αν τώρα είσαι έμπειρη στο ίσιωμα οι μεταλλικές είναι οι καλύτερες γιατί μέσα τους αναπτύσσεται μεγαλύτερη θερμότητα και το ίσιωμα γίνεται πιο εύκολο αρκεί να προσέξεις, για να μην καείς εσύ και τα μαλλιά σου!

Έτσι λοιπόν κατά τον ίδιο τρόπο, όπως και με το ισιωτικό σίδερο ξεκινάς από το κάτω και πίσω μέρος του κεφαλιού το ίσιωμα, παίρνοντας τούφα τούφα στη βούρτσα από τη ρίζα ως την άκρη, μαζεύοντας τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα κλάμερ για να μην σε ενοχλούν. Το πόσο θα επιμείνεις στην άκρη κάθε τούφας είναι λίγο υποκειμενικό για να σου το πω, γιατί εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το πόσο εύκολα ισιώνει το μαλλί σου, το πόσο ‘ψημένο’ θέλεις να είναι, την ποιότητα της τρίχας σου κ.τ.λ. Εγώ κάνω όλο μου το ίσιωμα μόνο με πιστολάκι και ξέρω πόσο να ψήσω την τρίχα μου για να βγει τέλεια ίσια και επιπλέον έχω χοντρή τρίχα και αρκετά ανθεκτική, οπότε αυτό θεωρώ πως είναι κάτι που πρέπει να το δεις μόνη σου…
Όπως και να ‘χει όμως αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το πιστολάκι πρέπει να ακολουθεί την κίνηση της βούρτσας και να είναι ελαφρώς κάθετο ως προς αυτή.

ΓΙΑ  ΤΟ STYLING ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια και θέλεις να τα κάνεις κυματιστά ή μπούκλες μετά το στέγνωμα κατευθείαν είτε με ένα ψαλίδι για μπούκλες ή ακόμα και με το σίδερο ισιώματος απλώς τυλίγεις τούφα τούφα, με το καλώδιο του εργαλείου να κοιτάει στο ταβάνι, να είναι σχεδόν κάθετο δηλαδή και επίσης δεν χρειάζεται να τυλίξεις την τούφα μέχρι κάτω στην άκρη (με αυτόν τον τρόπο προστατεύεις τις άκρες σου από τη θερμότητα και συγχρόνως δίνεις ένα πιο καλλιτεχνικό θα το χαρακτήριζα τελείωμα σε κάθε μπούκλα) περιμένεις λίγο – 7 με 10 δευτερόλεπτα – και αφήνεις την μπούκλα να ξετυλιχτεί. Καλά είναι τα μπροστινά μαλλιά σου να τα τυλίγεις με φορά προς τα πίσω, ώστε να μην πέφτουν αργότερα στο πρόσωπό σου, ενώ για το πίσω μέρος του κεφαλιού η φορά δεν έχει σημασία. Αν θέλεις περισσότερο κράτημα μόλις τελειώσεις το κύμα ή την μπούκλα μπορείς να τα ψεκάσεις όλα από μακριά με λακ και αν η τρίχα σου είναι πολύ λεπτή και δεν κρατάει το χτένισμα και θέλεις ακόμα περισσότερο κράτημα, τότε μπορείς να ψεκάσεις με υγρή λακ κάθε τούφα πριν την τυλίξεις, το οποίο είναι πιο καταστροφικό για τα μαλλιά σου. Στο τέλος καλά είναι να ‘ανοίξεις’ λίγο τις μπούκλες περνώντας ανάμεσα τα δάχτυλά σου. Αν πάλι θέλεις έντονο styling τις αφήνεις να ανοίξουν και να πέσουν μόνες τους!

Αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά και θέλεις να τα κάνεις κυματιστά ή μπούκλες…λυπάμαι, αλλά δε θα αποφύγεις το στάδιο του ισιώματος αν θέλεις επαγγελματικό αποτέλεσμα, απλά δε θα χρειαστεί να κάνεις το τέλειο ίσιωμα ή να τα ψήσεις. Αφού λοιπόν τα έχεις ισιώσει τότε ακολουθείς την ίδια διαδικασία, όπως και στα ίσια μαλλιά.

Έτσι λοιπόν τώρα ξέρεις πως μπορείς να γίνεις φίλη με τη θερμότητα αν τη χρησιμοποιείς σωστά. Για οποιαδήποτε απορία – επισήμανση – παρατήρηση ή απλά για να μου πεις ένα ‘γεια’ σε περιμένω στα σχόλια από κάτω.
Καλό απόγευμα!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.