Blog posts

Happy November! (diary notes & some hot wine)

Happy November! (diary notes & some hot wine)

Let's share

Κυριακή 1η Νοέμβρη σήμερα… Συννεφιά και αέρας… Οι ημέρες συνεχίζουν να μικραίνουν… Το κρύο αρχίζει να αυξάνεται και να εδραιώνεται, ετοιμάζοντας μας για ένα χειμώνα που εύχομαι να μην είναι πολύ βαρύς… Ο ζεστός καφές παρέα μου, ένα κερί αναμμένο με μυρωδιές από φρούτα του δάσους και χαλαρωτική μουσική συνθέτουν το σκηνικό μου για σήμερα…Ψάχνοντας να ποστάρω μια καλημέρα στους φίλους μου βρήκα αυτήν την περιγραφή του Νοέμβρη που μου άρεσε πολύ…

Ο Νοέμβρης για μένα είναι ένας χειμωνιάτικος μήνας… Συνήθως κρυώνω πολύ και δεν μπορώ να τον συνδέσω με το φθινόπωρο… Είναι μήνας που τα σπίτια έχουν γίνει κρύα και τα τζάκια αρχίζουν και καπνίζουν… Είναι ο μήνας που το ‘November rain’ των Guns ‘n’ Roses έχει την τιμητική του. Είναι ο μήνας που με προτρέπει να βγω για τις χειμερινές αγορές μου… Είναι ένας όμορφος μήνας για κοντινές ή και πιο μακρινές αποδράσεις… Είναι ο μήνας που με βάζει σε διαδικασία να σκεφτώ πιο Χριστουγεννιάτικα και εν τέλει να αρχίσω τις λίστες… Λίστες για δώρα… Λίστες για ρούχα, για καλλυντικά, για μέρη που θέλω να επισκεφτώ, λίστες για τα πάντα!

Αυτός ο Νοέμβρης προβλέπεται πολύ δραστήριος, αρκετά αθλητικός και ίσως και μεταβατικός… Θα δείξει…

Αν μείνετε μέσα το βράδυ, σας προτείνω αυτήν την πανεύκολη συνταγή για κρασόμελο για να καλωσορίσετε το Νοέμβρη γλυκά!

Θα χρειαστείτε:

  • Κόκκινο κρασί ξηρό (500ml είναι καλά)
  • 1 μικρό πορτοκάλι κομμένο σε οριζόντιες φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή και πιο πολύ, αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Θα βάλετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το μέλι, το οποίο θα το προσθέσετε όταν αρχίζει να ζεσταίνεται το κρασί… Αφού προσθέσετε και το μέλι αφήστε το να πάρει μία μικρή βράση και κλείστε το.

Το κρασόμελο σας είναι έτοιμο! 
Καλή απόλαυση!

Σας εύχομαι έναν υπέροχο μήνα με πολλές χρωματιστές εικόνες και ας γίνονται όλα γύρω μας πιο γκρι…

2 Comments

  1. Fairytales Formoms
    November 1, 2015 at 23:10
    Reply

    Τέλεια συνταγή,ότι πρέπει για τον κρύο καιρό!
    xxx

  2. theboudoirsecrets
    November 2, 2015 at 10:43
    Reply

    και πανεύκολη και γρήγορη…χαίρομαι που σου άρεσε 🙂 καλημέρα και καλή εβδομάδα xxx

Leave a Reply